Är målandet som mitt liv är?

0

Jag målar i perioder… I går kände jag att snart är det dags, kanske tom. i dag, så jag köpte 2 uppspända dukar. Har känt länge att det bara tar emot ju… men jag tog mig ur soffan, där jag satt och satte i gång. Jag visste inte vad jag skulle måla, så jag satte bara igång…

Oftast växer det fram ett motiv, vilket det gjorde i går med, men jag vågade inte lita på det så jag målade över det som var… målade nytt, målade över, målade nytt, målade över. Till sist blev det ett ganska bra motiv, men jag var inte nöjd. Kände det jobbigt. Usch och suck… Funderade på om jag ska skölja av tavlan och se om det blir ett nytt motiv, som jag är nöjd med. Det blev det inte… men det blev en ny vit duk som jag kan börja om på.

Sen ska man ju släppa alla förväntningar när man målar sådär. Nästa gång vet jag! Så är det med livet med… Man gör så gott man kan. Man provar sig fram. Kör på och hittar sin egen stil som ibland funkar, ibland inte. Ibland får man göra nya försök… förändra sig… Jag är ändå glad av tavlan för jag blev medveten om hur jag är mer rent konkret.

Dela.

Om skribenten

Jag heter Jaana Heiti, är 38 år och sjukpensionär. Jag har en psykiatrisk diagnos, paranoid schizofreni, vilket innebär att jag upplever världen lite annorlunda och har en förmåga att förnimma/uppleva andra verkligheter. Att bli galen är nog bland det värsta som du kan råka ut för.... Men man lär sig leva med det och man kan må väldigt bra trots sin diagnos!!! I dag är jag mest glad att jag fick psykos för det kommer så mycket spännande ur det, så mycket humor och andlighet, intuition som är laserskarp ibland!!!!! Att få psykos är som en kundaliniresning som går fel.... Man är på gränsen till uppvaknande, men man vågar inte riktigt och då låser det sig... Jag har kontakt med andevärlden, än så länge när det passar dem. Jag har god intuition och kommer med hjälp av olika kortlekar dra kort för er/oss för dagen, är min tanke.... Om jag inte gjort det beror det på att jag inte kan helt enkelt!!! Jag kommer förmodligen skriva om mina drömmar och tolka dem också!

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke